Wednesday, September 9, 2009

Axis Powers Hetalia összességében

Na, majd ha összeválogatom a felirat nélküli screenshot-okat, akkor részenként írni fogok róluk.

Akkor Axis Powers Hetalia. 2009-ben a japán tv-be sosem leadott történelmi paródia, amit vagy szeret az ember, vagy nincs humorérzéke. :D A főszereplők maguk az országok, akiket egy ember személyesít meg minden tulajdonságával (persze kicsit eltúlozva). Főként ők adják a történetet, de egyéb történelmi eseményeket is kiparodizálnak.

Főszereplő Olaszország. Érdekesség, hogy a cím, a Hetalia két szóból, a japán “Hetare” vagyis balfék, hasztalan és az Italia együtteséből jött ki. Legtöbbször a Tengelyhatalmak és a Szövetségesek agyzsibbasztó történeteit láthatjuk 5 percben, de a többi karakter is lassan (remélhetőleg) szerephez jut.

Pár szó a karakterekről. BISHOUNEN BANDA!!!  Kivéve a lányokat… szinte mindegyiket lehet szeretni valamiért. ^^ Mondjuk nagy kedvencem Oroszország és Ausztria. Nagyon jól eltalálták a személyiségüket, remek paródia elemek. Mondjuk Magyarországot nem pont így képzeltem el, de sebaj, azzal a serpenyővel nagyon jó fej. XD

A jeleneteket a főstoryból, a Diary Comic-ból és az Extra Storykból válogatják össze és a published mangából. Ezeket is érdemes elolvasni, mert nem mindent raknak bele az animébe. És akkor még ott vannak a Drama CD-k. Ezekről majd külön.

Nekem jelenleg ez a fandomom, ennél jobbat a következő években nem hiszem, hogy fogok látni, és azt hiszem ezzel még a történelmet is megszerettem.

[Via http://mamuzzy.wordpress.com]

No comments:

Post a Comment