Sunday, October 11, 2009

Kimi ni Todoke

… avagy Kimi Notodoke, ahogy a főhősnő hangját adó Noto Mamiko egyes találékony rajongói hívják a sorozatot.

A középiskolás Kuronuma Sawako hosszú fekete hajával, halvány bőrével a legtöbb osztálytársa szerint ijesztő, vannak, akiket a Kör című horrorfilm egyik szereplőjére emlékeztet, még természetfeletti erőket is tulajdonítanak neki. Pedig Sawako egy kedves lány, akit bánt, hogy magányosan telnek napjai amiatt, hogy mindenki fél tőle. A barátkozási kísérletei azonban rendre kudarcba fulladnak, mivel arcmimikáját nem tudja úgy használni, ahogy szeretné – azaz amikor azt hiszi, hogy barátságosan mosolyog, valójában sokszor elég rémisztő arcot vág, lásd:

Egyetlen osztálytársa van csak, aki nem fél tőle, Kazehaya Shouta-kun, a mindenkivel barátságos, jóképű fiú, aki az osztály középpontjában van, mindig barátoktól körülvéve, így Sawako nem tud közelebb jutni hozzá, pedig régóta szerelmes belé.

Egy véletlen folytán végül beszédbe elegyednek egymással és Kazehaya-kun szavait hallva Sawako újult erővel próbál meg beilleszkedni az osztályba, ennek első jeleként elvállalva a közelgő éjszakai bátorságpróbán a kísértet szerepét.

Amelyet sikerrel játszik el.

A banzáj végén Sawako és Shouta újra leülnek beszélgetni és úgy tűnik, innentől már kezd sínre kerülni a lány élete…

Az első rész alapján egy aranyos romantikus animének tűnik, amelyben vélhetően nem az a kérdés, hogy összejönnek-e, hanem az, hogy hogyan. Noto Mamiko-fanboyoknak kötelező darab, de mindenki másnak is ajánlott.

No comments:

Post a Comment